Et liv med fødevarer og selvdisciplin sendte 26-årige Julie i chefstolen

Julie Donatzsky skal nu være med til at skubbe interesseorganisationen Plantebranchen ud over rampen. Hun er vokset op med fødevarer og en høj arbejdsmoral som udgangspunkterne for sit professionelle virke. Erfaringer hun nu skal kombinere i en alder af blot 26 år i stillingen som Plantebranchens medlemschef.

En af Plantebranchens nyeste medlemsvirksomheder, ved navn Glean, producerer veganske flødeboller. Her er cremen baseret på aquafaba, restvand fra kikærter. Anja Bindesbøll (tv.) ejer Glean. Hun kan nu se frem til at få mere hjælp til at få talt sin sag på Christiansborg, efter Julie Donatzsky er blevet ansat i Plantebranchen. En del af den nye medlemschefs arbejde går ud på at forbedre de politiske vilkår for fødevareproducenter, der laver mad, udelukkende baseret på veganske ingredienser. Salget af forarbejdede vegetariske og veganske produkter i Danmark voksede fra 2017 til 2018 med næsten 40 procent og fra 2018 til 2019 med over 30 procent, ifølge tal fra Plantebranchen.

Når hun kom hjem fra gymnasiefesterne, med en promille i blodet og udmattet ovenpå en god aften, i de tidlige morgentimer, fandt Julie Donatzsky ofte sin mor i køkkenet. For hende var arbejdsdagen kun lige begyndt. Og hvor det næste skridt for de fleste andre teenagere blot var at ramme puderne, så var det naturligt for Julie Donatzsky i stedet at samle kræfterne og hjælpe til med sin mors bagning.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også