Omvendt trend: Salget af kødsubstitutter i Italien falder

Modsat resten af Europa, hvor plantebaseret proteinprodukter og andre kødalternativer indtager flere markedsandele, har man set et fald i salget af disse produkter i Italien.

Italien, der er kendt for sin enorme gæstfrihed, lader det ikke til, at gæstfriheden strækker sig til vegetariske alternativer til kød.

En rapport offentliggjort som en del af det EU-finansierede Smart Protein-projekt afslører, at den europæiske fødevaresektor af plantebaserede produkter er vokset med 49 procent samlet fra 2018 til 2020 til en samlet salgsværdi på 3,6 milliarder euro (26,77 milliarder kroner).

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kroner

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også

Landbrugsforskerpark med stort underskud efter fusion
Frej-stifter: Danmark skal være foregangsland for planteproteiner
Innovationscenter for plantefødevarer åbner i Vejle
Staldinventarfirma fordobler årsresultatet
Bekymring trods tredobling af bundlinjen: Dalbo ruster sig mod stigende stålpriser
Fejrer første fødselsdag: Maykers er på jagt efter nye partnerskaber