Ostepulver kan være nøglen til velsmagende plantemåltider
Fødevareforskere fra Københavns Universitet vil i samarbejde med Ringe-baserede Lactosan A/S undersøge, hvordan ost i pulverform bedst kan booste umamismag og mundfølelse (kokumi) i plantebaserede fødevarer.

Ifølge forskere fra Københavns Universitet kan ostepulver måske være midlet til at forbedre smag og umami i plantebaserede kødalternativer. Foto: Lactosan
- Just add some cheese.
Sådan lyder en nylig kampagne fra Arla, der italesætter ostens alsidighed i madlavning. Og Arla er ikke ene om begejstringen for den afhængighedsskabende fødevareingrediens.
Forskere fra Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet (KU Food) arbejder nemlig sammen med fødevarevirksomheden Lactosan A/S på at finde en metode, der kan styrke umami-smagen i plantebaserede fødevarer ved hjælp af ost.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her