16-årigs idé skal forny juletræsbranchen

Juletræer som ingrediens kan lyde sært, men er ikke langt fra virkeligheden. Juletræsproducenten Fair Trees satte nemlig gran på menuen under Europas største juletræsmesse, Langesømessen, med blandt andet kiks og knækbrød lavet på fibre fra grantræer – to af blot mange nye anvendelsesmuligheder for træerne.

Granfibrene, som 16-årige juniorforsker Mimi Nielsen har udviklet, kan blive til en ny, lukrativ og cirkulær forretningsmodel for juletræsproducenter, hvis man spørger producenten Fair Trees. Foto: Piqsels Mimi Nielsen er i sin alder af blot 16 år nu travl innovationskvinde, der sammen med Fair Trees er i gang med den helt store udfoldning af granfibre - selvom Novel Food-godkendelsen lader vente på sig. Foto: Fair Trees Her ses knækbrødet med granfibre, der kunne smages på årets Langesømessen. Foto: Henriette Lemvig Mimi Nielsen er i sin alder af blot 16 år nu travl innovationskvinde, der sammen med Fair Trees er i gang med den helt store udfoldning af granfibre - selvom Novel Food-godkendelsen lader vente på sig. Her ses hun ved årets Science Expo, hvor hun vandt prisen som årets juniorforsker. Foto: Jacob Vind

I en verden, hvor fødevaremangel og stigende priser er realiteter, gælder det om at tænke anderledes.

Tilbage i april kunne man i Effektivt Landbrug Business læse om 16-årige Mimi Nielsen fra 9. klasse på Nordsjællands Grundskole og Gymnasium, der vandt prisen som årets unge juniorforsker med sit projekt »Dine tarme elsker juletræer, og det gavner din sundhed«.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også