5.000 tons mad skal reddes gennem nyt GUDP-projekt
Stadig alt for meget spiseligt mad kasseres i dag i Danmark, og det belaster både miljø og klima. Netop derfor vil et nyt GUDP-støttet udviklingsprojekt reducere spildet i den danske fødevareindustri med hele 5.000 tons mad om året.

Et nyt GUDP-projekt skal gennem algoritmer finde ud af, hvordan man systematisk kan reducere madspild i fødevareindustrien - særligt i forbindelse med produktionslinjefejl. Foto: Colourbox
Hver dag går cirka 675 tons spiseligt mad til spilde i de danske husholdninger.
Effektivt Landbrug Business har tidligere beskrevet, hvordan Danmarks Statistik gennem egne undersøgelser fandt frem til, at 800.000 borgere reducerede deres madspild i starten af 2022 ved hjælp af apps som f.eks. Too Good To Go, svarende til 18 procent af befolkningen mellem 16 og 74 år.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her