Danske fødevareproducenter reducerer vandforbruget med 20 procent

Gennem det tværfaglige partnerskab Drip, der er drevet af Landbrug & Fødevarer, har en række danske fødevareproducerende virksomheder lykkedes med at reducere vandforbruget med 20 procent gennem projektets fem år lange periode.

Tilsvarende vandmængde som det årlige vandforbrug for alle indbyggere i Frederikshavn.

Så meget vand er det lykkedes for en række danske fødevarevirksomheder at spare i partnerskabet Drip. Og da rent drikkevand er en værdifuld ressource, har flere virksomheder og vidensinstitutioner siden 2015 arbejdet sammen for at udvikle nye bæredygtige vand- og produktionsteknologiske løsninger og koncepter, så danske fødevarevirksomheder kan producere mere med mindre vand.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også