Firstfarms forudser nu bedste resultat nogensinde

Som en følge af gode markedsforhold for afgrøder og mælk, samt høj effektivitet i alle driftsgrene, opjusterer det børsnoterede storlandbrug FirstFarms A/S forventningerne til årets resultat. Indfries forventningerne, bliver 2022-resultatet det bedste til dato.

FirstFarms opnåede i første halvår 2022 en højere omsætning og et bedre resultat i regnskabet i forhold til samme periode sidste år, da man fremlagde halvårsregnskabet i august.

Dengang troede man på endnu bedre tider, og nu opjusterer det børsnoterede storlandbrug, med aktiviteter i en række østeuropæiske lande, forventningerne yderligere, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Gode markedsforhold for afgrøder og mælk og høj effektivitet i selskabets andre driftsgrene betyder nemlig, at Firstfarms nu tror på det bedste resultat nogensinde.

Firstfarms løfter forventningerne til driftsresultatet til mellem 65 og 95 millioner kroner mod tidligere 45 til 85 millioner kroner.

EBITDA (resultat af primær drift, red.) forventes at ende mellem 110 og 140 millioner kroner mod tidligere 90-130 millioner kroner.

Det er således lykkedes for Firstfarms at holde omkostningerne nede, samtidig med at afsætningspriserne har været stigende.

- Vores cirkulære drift og meget høje effektivitet i alle produktioner betyder, at vi har den nødvendige styr på elementerne i værdikæden. Vores forretningsmodel fungerer, hvilket også er en forudsætning for, at vi evner at modstå de mange trusler, og den usikkerhed markedet og vores omgivende miljø er præget af. Som følge af det gode resultat belønnes medarbejderne derfor også med udbetaling af en bonus, siger adm. direktør Anders H. Nørgaard.

Læs også