Arla får ny landechef i Danmark

Henrik Lilballe Hansen tiltræder stillingen som landedirektør for Arla i Danmark til april. Han kommer fra en stilling som landedirektør for Arla i Saudi-Arabien.

Henrik Lilballe Hansen har arbejdet i Arla siden 2015 i en række forskellige roller, senest som landechef for Arla i Saudi-Arabien, hvor Arla har flere end 1000 medarbejdere og har oplevet stor vækst de seneste år. 1. april 2023 starter han som landedirektør for Arla i Danmark og tiltræder stillingen, der har været ledig, siden Helle Müller Pedersen forlod Arla ved udgangen af december.

- Jeg er meget glad for, at Henrik vender tilbage til Danmark og sætter sig i spidsen for den danske organisation. Arla spiller en vigtig samfundsrolle i Danmark, og vi har ledt grundigt efter den rette afløser for vores tidligere landechef. Henrik har et dybt kendskab til forretningen og erfaring fra at lede Arlas største marked uden for Europa og et af de hurtigst voksende, siger Peter Giørtz-Carlsen, EVP og chef for Arlas europæiske forretning om udnævnelsen.

Henrik Lilballe Hansen startede sin karriere hos Arla i netop Danmark som finanspartner for det danske salgsteam. Efterfølgende blev han finanspartner for Global Marketing and Innovation, inden han flyttede til Dubai og overtog rollen som finansdirektør for Arlas forretning i Mena (Middle East and North Africa). I starten af 2021 blev han udnævnt til landedirektør for Saudi-Arabien, men nu går turen hjem til der, hvor det hele startede.

- Jeg er både begejstret og ydmyg over at have fået denne mulighed og ser frem til at komme tilbage til Danmark og være med til at stå i spidsen for et fantastisk hold i en af Danmarks vigtigste virksomheder og med så ikoniske brands. Mange af mine bedste Arla-minder er fra min tid i den danske organisation, og jeg er stolt over igen at skulle være en del af holdet og kulturen her. Jeg ser også meget frem til at arbejde tættere med vores ejere og sammen være med til at levere på vores ambitioner indenfor bæredygtighed, siger Henrik Lilballe Andersen og tilføjer:

- Det er trist at sige farvel til gode kolleger i Saudi Arabien og Mellemøsten, hvor jeg har haft fem fantastiske år, men jeg er sikker på, at holdet vil fortsætte den positive udvikling, vi er inde i, siger han.

Henrik Lilballe Hansen vil rapportere til Peter Giørtz-Carlsen og bliver ligeledes en del af det europæiske ledelsesteam. Han flytter sammen med sin hustru og to børn til Danmark, og arbejdet med at finde hans afløser som landechef i Saudi-Arabien er begyndt.

Læs også