Skare-medarbejdere i Nordtyskland får hverken løn eller understøttelse

Tidligere ansatte fra Skare-slagteriet i Niebüll, der ikke har modtaget løn siden december, bliver forhindret i at modtage understøttelse fra staten på grund af manglen på en fyreseddel.

En gruppe medarbejdere fra Skares slagteri i Niebüll i Nordfrisland står uden arbejde og betaling, skriver Jydskevestkysten, der har oplysningerne fra Nordfriesland Tageblatt.

Medarbejderne har angiveligt ikke modtaget nogen fyreseddel, men arbejdsgiveren har ikke udbetalt løn siden december. Og der er tilsyneladende, ifølge mediet, ikke blevet indbetalt til obligatoriske sociale bidrag såsom sygesikring og tysk arbejdsløshedsforsikring.

Uden en fyreseddel kan de pågældende ikke umiddelbart modtage understøttelse, men Arbejdsmarkedsforvaltningen i Flensborg oplyser, at der er mulighed for økonomisk hjælp, hvis de kan fremlægge en attest fra arbejdsgiveren, der bekræfter deres ansættelse.

De 14 berørte medarbejdere kommer primært fra Nigeria og Ghana, og hidtil har hjælp fra landsmænd i Nordfrisland sikret deres overlevelse.

Nordfriesland Tageblatt har forsøgt at kontakte både Skare i Danmark og ledelsen i Niebüll, men uden held.

Slagteriet i Niebüll blev lukket af veterinærmyndighederne i slutningen af juni 2022 på grund af manglende hygiejne.

Læs også