Amerikansk kemikoncern gennemfører to store opkøb

Amerikanske Corteva Agriscience cementerer sin position som global leder inden for biologisk planteværn med gennemførelsen af to opkøb.

Den amerikanske kemikæmpe Corteva udbygger nu sin position på det hurtigt voksende marked for biologiske produkter, efter man nu har afsluttet opkøbene af to selskaber. Det oplyser Corteva Agriscience i en pressemeddelelse.

Symborg, en virksomhed med eksperter inden for mikrobioligske teknologier med base i Murcia, Spanien, og Stoller, som er en de støre uafhængige virksomheder i den biologiske industri, med base i Houston, Texas, er begge nu blevet en del af Corteva-koncernen. Opkøbet positionerer Corteva som en global leder inden for innovative biologiske produkter til landmænd.

- Disse opkøb illustrerer Cortevas forpligtelse til at give landmænd bæredygtige løsninger, der bringer værdi og produktivitet til bedriften. Vi er glade for officielt at byde Symborg- og Stoller-medarbejdere velkommen til Corteva. Vi tror på, at deres viden og ekspertise, kombineret med Cortevas innovationsevner, vil gå sammen om at danne en førende biologisk virksomhed, der er klar til at accelerere og vokse med det hurtigt voksende biologiske marked, udtaler Chuck Magro, adm. direktør hos Corteva Agriscience.

Kemikoncernen samarbejdede i første omgang med Symborg for at opskalere og bringe landmændene UtrishaN og BlueN-biostimulanter under en distributionsaftale mellem de to virksomheder. Symborg besidder en diversificeret portefølje, en ny biokontrolpipeline og en række medarbejdere med robust teknisk viden og ekspertise inden for efterspørgselsgenerering. 

Med datterselskaber i Brasilien, Chile, Kina, Frankrig, Mexico, Peru, Spanien, Tyrkiet og USA når Symborg ud til mere end 50 lande med sine biologiske løsninger. Ligeledes har Stoller mere end 50 års erfaring og er til stede i mere end 60 lande. 

Det biologiske marked forventes at være det hurtigst voksende segment i planteværnsindustrien, og forventes at komme til at repræsentere 25 procent af det samlede marked i 2035, vurderer Corteva. 

Opkøbene af Symborg og Stoller blev annonceret i anden halvdel af 2022. Opkøbene, som vil øge EBITDA i 2023, forstærker Cortevas forpligtelse til at give landmændene miljøvenlige, bæredygtige værktøjer, der komplementerer den udviklende landbrugspraksis med dokumenteret effektivitet, oplyser Corteva. 

Ifølge Bloomberg har Corteva erhvervet Stoller Group for 1,2 milliarder dollar (8,5 milliarder kroner).

Læs også