Universitet sår tvivl om vertikalt landbrugs plads i dansk fødevareproduktion
En ny vidensyntese fra Aarhus Universitet peger på, at sammenlignet med en moderne væksthusproduktion er vertikalt landbrug betydeligt mere energikrævende og leverer under danske forhold reelt set ikke noget nyt til markedet.

Foto: iFarm via Wikimedia Commons
I takt med at der er mangel på jordressourcer og en stigende efterspørgsel på fødevarer, bliver der udviklet på at skabe en robust fødevareproduktion. Vertikalt landbrug er en af de løsninger, der trender inden for fødevareproduktion og har tiltrukket store investeringer, men er også tilsvarende endt i store tab.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.
Prøv os for 10 kr. om ugen
Allerede abonnement?
Log ind her

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her