Nyt projekt udnytter deforme grøntsager
Med lige knap 15 millioner kroner i tilsagn vil GUDP-projektet Solid-Pro forvandle frasorterede grøntsager til et lækkert måltid til danskerne i stedet for til husdyrene.

Det er et problem, når fødevarer som skæve gulerødder og knoldede kartofler ikke når frem til forbrugeren, lyder begrundelsen bag et nyt GUDP-projekt, Solid-Pro. Foto: Colourbox
Det er et problem, når fødevarer som skæve gulerødder og knoldede kartofler går til spilde og nedgraderes til foder til husdyr, lyder begrundelsen bag et nyt GUDP-projekt, Solid-Pro, som i stedet vil udnytte de deforme grøntsager til at skabe et nyt og attraktivt plantebaseret alternativ til animalsk kød, dæmme op for fødevarespildet og stimulere vores lyst til at indtage nye fødevarer.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her