Store tyske virksomheder går sammen om grøn gødning for at reducere CO2e-udledning
Yara, en stor melproducent og en bagerikæde går nu sammen om at sænke CO2e-udledningen ved hjælp af gødning produceret med grøn ammoniak fra Norge. Og ifølge en undersøgelse er flertallet af tyske forbrugere villige til at betale ekstra for grønne fødevareprodukter.

Med den grønne gødning fra norsk ammoniak kan CO2e-udledningen i planteavlen reduceres med 30 procent. Arkivfoto
En af de førende tyske melproducenter Bindewald & Gutting Milling Group, bagerikæden Harry-Brot samt Yara Tyskland har underskrevet en samarbejdsaftale med det formål at reducere CO2-udledningen under korndyrkningen i Tyskland gennem brug af grøn gødning.
Til dette formål vil norsk ammoniak produceret med vandkraft blive forarbejdet i Rostock.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her