Yding Grønt reddes fra konkurs i rekonstruktion

Den østjyske salatproducent Yding Grønt er for anden gang indenfor et par år lykkedes med at blive reddet, efter den østjyske salatproducent i december endte i en rekonstruktion. Den rekonstruktion er nu gennemført.

Det beretter FødevareWatch.

Dermed kan Yding Grønt fortsætte i et nyt selskab under samme navn, hjemsted og samme medarbejdere.

De første ni måneder i 2022 kostede ejerkredsen et underskud på 29 millioner kroner. Men rekonstruktør Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert fortalte i december 2023, at man har været i kontakt med flere interessenter, og allerede der havde lavet aftale med en mulig køber.

Det tidligere Yding Grønt-selskab er p. 18. december taget under konkursbehandling af Retten i Horsens på baggrund af en begæring sendt den 15. december.

Ifølge Christian Jul Madsen går det tidligere selskab konkurs med en gæld på et tocifret millionbeløb til blandt andet bank og skattemyndighederne.

Yding Grønt blev første gang rekonstrueret i 2022 i et joint venture med DanRoots, DanGrow og Månsson, efter virksomheden i første omgang kom i økonomiske vanskeligheder. Ejerkredsen fortsætter imidlertid ikke.

Læs også