Danish Crown har fået løftet tilgangen af svin hurtigere end forventet

Der er løbende kommet flere grise til slagtning, end Danish Crown havde forventet, og derfor skrues der hurtigst muligt op for både slagtekapaciteten og fleksibiliteten på slagteriet i Horsens.

Efter Danish Crowns lukning af slagteriet i Sæby i 2023 var det hensigten, at den slagtekapacitet, der kunne komme til at mangle, skulle øges på et af de andre danske slagterier.

I de seneste måneder er der kommet flere grise til slagtning fra Danish Crowns andelsejere, end prognoserne viste, og derfor skal der nu ansættes 80 nye medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Horsens, så slagtekapaciteten matcher antallet af grise. Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

- Vi har et behov for at øge vores samlede produktionskapacitet, fordi der løbende er kommet flere grise, end vi havde forventet. Med de nye kolleger øger vi både vores kapacitet og vores fleksibilitet henover foråret og sommeren, så vi kan få antallet af udsatte grise ned, forklarer Jesper Sørensen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Med de 80 nye medarbejdere på slagteriet i Horsens skal der på aftenholdet indføres pauseslagtning, som betyder, at alle linjerne på aftenholdet kører uafbrudt, fordi medarbejderne vil holde pause på skift, og ikke på samme tid, som de gør nu.

Alle typer arbejdsopgaver

Der er derfor brug for nye medarbejdere til alle afdelingerne, som blandt andet er slagtegangen, udbeningen, opskæringen, pakkeriet og teknisk afdeling, fortæller Jesper Frandsen, fabrikschef i Horsens.

- Vi får brug for nye medarbejdere til alle arbejdsopgaver, når vi øger kapaciteten på aftenholdet. Vi håber at være klar til at køre med pauseslagtning fra 1. marts, men det tager fire-otte uger at oplære nye medarbejdere, og derfor begynder vi først, når vi har lært vores nye kolleger håndværket, siger Jesper Frandsen, der er fabrikschef på slagteriet i Horsens.

Danish Crown har kontaktet jobcentret i Horsens med de nye stillinger, og Jesper Frandsen opfordrer alle interesserede, uanset erfaring, til at ansøge om stillingerne, da der vil blive tilbudt grundig oplæring. Kendskab til dansk eller engelsk er en fordel, men ikke et krav.

Alle de 80 stillinger er til aftenholdet.

Læs også