Har knækket koden: Udnytter kartoflens fulde potentiale
Den danske ingrediensvirksomhed KMC kunne i sidste uge melde nyheden om, at man som de første i verden har formået at give kartoffelprotein den rette struktur, så det kan anvendes til plantebaseret kød ved at forbedre strukturen og de ernæringsmæssige kvaliteter. Det nye påfund er led i strategien om at udskifte animalske ingredienser med virksomhedens innovative ingredienser.

Hos ingrediensvirksomheden KMC er det lykkedes at få skabt den rette tekstur på kartoffelprotein, der kan få stor betydning for fremtidens plantebaserede køderstatningsprodukter. Fotos: KMC
I takt med at verdens forbrugere bliver mere klimabevidste og skruer ned for indtagelsen af kød, er der brug for ikke bare plantebaserede alternativer, men alternativer, der også har den rette ernæringsmæssige substans og smag.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her