Generalforsamling spredt på flere adresser samtidig

Sydvestjysk Landboforening vil ikke lade corona-krise forhindre at medlemmerne mødes – men det bliver ”sammen – hver for sig”.

GENERALFORSAMLING Når medlemmerne af Sydvestjysk Landboforening den 6. maj om aftenen tager afsted til generalforsamling i deres landboforening, så vil de sætte kursen mod ti forskellige adresser.

For at overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal medlemmerne nemlig ikke samles ét sted, men fordeles, så der højst er 10 personer hvert sted, forklarer landboforeningens formand, Niels Laursen.

Møderne foregår ude på gårde i maskinhuse og garager, men ikke i private hjem, understreger han.

Deltagerne vil hvert sted være med online, så alle kan følge med, når Niels Laursen aflægger beretning, og når der er debat om formandens beretning.

- Vi kommer til at være sammen – hver for sig, og vi gør det så levende som muligt. Jeg tror landmænd har brug for at mødes i de her coronatider, og ved at holde generalforsamling på den her alternative måde kan vi gennemføre den demokratiske proces, og vi kan få afholdt valg, forklarer Niels Laursen.

 

Merrild med online

Personvalgene foregår helt traditionelt på papirstemmesedler, som udleveres på hvert enkelt af de 10 adresser, hvor medlemmerne mødes til generalforsamling. Mens stemmerne bliver talt op, vil medlemmerne opleve formanden for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild. Også han er med online og kommer med et aktuelt indlæg.

- Vi vil gerne sikre, at bestyrelsen får et mandat til at arbejde. Det ville ikke være tilfældet, hvis vi bare havde suspenderet generalforsamlingen og udskudt den til næste år, mener Niels Laursen.

Skulle der tilmelde sig flere, end de 100, der nu er plads til, er der en backup-plan, hvor der inddrages yderligere mødesteder. Alle, der tilmelder sig, vil få mulighed for at være med, forsikrer Niels Laursen.

Normalt er der spisning inden generalforsamlingen, og sådan bliver det også i år. Der står smørrebrød klar til deltagerne, når de kommer, og kaffe og kage bliver landmændene heller ikke snydt for.  Smitterisikoen bliver der taget højde for. Alle værter får tilsendt håndsprit, og der skal holdes to meters afstand ved mødebordene.

jba

Læs også