I dag lyder startskuddet til at søge om landbrugsstøtte for mere end seks milliarder kroner. De næste to og en halv måned forventes 37.000 landbrugere at søge om alt fra den grundlæggende arealstøtte til miljøtilskud og økologistøtte.
Så er det nu, den store pulje af landbrugsstøtte skal søges. I alt kan cirka 37.000 landbrugere søge om den direkte landbrugsstøtte, som udgør mere end seks milliarder kroner frem til den 16. april, hvor den sidste krone skal være søgt, er der åbent for at søge om at få del i en stribe puljer og ordninger, der er samlet i det såkaldte fællesskema. Det oplyser Landbrugsstyrelsen.
- I dag skyder vi gang i årets største ansøgningsrunde, som er vigtig for alle danske landmænd, og derfor også for os i Landbrugsstyrelsen. Det er en kæmpe opgave at behandle 37.000 komplekse ansøgninger, og vi lægger vægt på, at det skal være så enkelt og trygt som overhovedet muligt for landmændene at søge tilskud. Derfor har vi i år forbedret fællesskemaet og vores it på en række områder, som vi glæder os til at præsentere, siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen Jesper Loldrup.
Forbedringer er sket i samarbejde med landmændene
Landbrugsstyrelsen har arbejdet med at forbedre fællesskemaet og it-systemet bag på hele 47 forskellige punkter, hvor der er hentet gevinster for brugerne.
Først og fremmest er kommunikationen omkring driftsstatus styrket, så en ny side på Landbrugsstyrelsens hjemmeside forbedrer brugernes overblik i forbindelse med fejl og nedbrud. Desuden er en række kommentarfelter, som tidligere har givet anledning til misforståelser og ekstra sagsbehandling, blevet forbedret.
- Det er en kæmpe opgave at automatisere sagsbehandlingen af 37.000 komplekse ansøgninger, og vi gør alt, hvad vi kan, for at undgå fejl og nedbrud. Men hvis kunderne alligevel oplever fejl, så er det vigtigt, at de melder det ind, så vi hurtigt kan rette dem. Det kan de blandt andet gøre på den nye driftsstatusside, hvor de også kan følge vores arbejde med at rette op. Vi sætter i år endnu flere ressourcer af til at overvåge vores IT, så vi kan gribe hurtigt ind, og med den nye side har vi lyttet til landmændenes ønske om endnu mere og klar kommunikation, så de hele tiden er godt informeret, siger Jesper Loldrup.
Landbrugsstyrelsen har haft landbrugere og landbrugskonsulenter helt tæt på arbejdet med at styrke kundeoplevelsen. De er blevet spurgt til råds i et testpanel, inden it-systemerne blev tilpasset, og den nye side om driftsstatus var et stort ønske fra brugerne.
Siden følger samme princip, som mange kender fra deres mobil- og internetudbydere. Den vil kunne ses via linket ’driftsstatus’, som ligger synligt på forsiden af Landbrugsstyrelsens hjemmeside.
hka