Simmentalere gennem mere end tre årtier

Simmental-kødkvæg har været den helt store interesse hos familien Hansen, siden de første dyr i 1989 blev starten på Brammingborg Simmental, der er blandt udstillerne på Ribe Dyrskue

Søskendeparret Kristian Hansen og Julie Hansen bruger meget tid på simmental-besætningen på familiebedriften Brammingborg Simmental. Foto: John Ankersen Julie Hansen med et af de simmental-hundyr, som de har med på Ribe Dyrskue. Foto: John Ankersen Kristian Hansen med en af de Simmental-tyre, som de har med på Ribe Dyrskue. Foto: John Ankersen Godmodige og rolige simmentalere – Kristian og Julie i gang med træningen – og så lige en tur på terrassen. Foto: John Ankersen

De har været med på dyrskuer siden de var små, og redet rundt på de store simmentalere hjemme på landejendommen ved Bramming – søskendeparret Kristian Hansen og Julie Hansen.

Som voksne har de ført Brammingborg Simmental videre, mens forældrene Poul og Anna Marie i dag ser mere med mere fra sidelinjen. De fik de første simmentalere tilbage i 1989, og det var især racens vækst, gode temperament og forskellige farve-udfald, der dengang betød, at valget faldt på simmental, da beslutningen om sat starte en kødkvægsbesætning tog form.

Mens Kristian Hansen i det daglige primært står i spidsen for besætningen der er på 23 dyr, som køres sideløbende med et fuldtidsjob, er Julie Hansen med inde over i så høj grad som studier i Sverige har tilladt.

Vilde med dyrskuer

Dyrskuer er i den grad noget der prioriteres for hele familien, der gennem tiden har deltaget på dyrskuerne i Ribe, Varde, Herning og Aabenraa.

I forbindelse med Ribe Dyrskue er et pænt antal dyr valgt ud – blandt andet to unge tyre samt tre hundyr. Og forberedelserne til deltagelsen på skuet har været i gang længe.

- Vi har brugt meget tid på at træne dyrene. Vi startede op med det i marts/april, fortæller Julie Hansen.

Både hun og Kristian lægger vægt på det sociale – men bedømmelsen og placeringer i konkurrencerne er også af stor betydning:

- Placeringer er vigtige – og man vil hellere have 23 end 22 point, konstaterer Kristian Hansen.

Han fremhæver samtidig en anden grund til, at det for Brammingborg Simmental er så oplagt at deltage på Ribe Dyrskue med mange dyr:

- Det er så nemt for os at kommet il Ribe, slutter Kristian Hansen med henvisning til den korte afstand fra Bramming til Ribe og den kendsgerning, at det blot er et endags skue.

Læs også