Skuets bedste fynske heste

Hesteringen trak igen i år spændte tilskueres opmærksomhed, da dommerne skulle udpege skuets bedste heste.

Skuets bedste 2-års hoppe blev Dansk Varmblodshesten Miss Kosette B efter Blue Hors Kingston, der er opdrættet og ejet af Peter Bebe. Udpeget som skuets bedste 3-års hoppe blev den belgiske hest Maj Mie af Markskelgård efter Quintus Van Het Grootvelt. Hoppen er født hos Erik V. Rahbek og ejet af Marie og Mads Storm Markussen. Skuets bedste følhoppe blev den 4-årige fjordhest Mø Frølunde efter Tronn Fjording, der havde føl ved siden efter Vikkelsøe's Vision. Hoppen ejes af Lærke og Sofia Prinsholm Hansen. Kåret som skuets bedste hingst blev den 5-årige jyske hest Dalgaards Storm, der er efter Rangstrupgårdes Haakon og ejet af Marlene Rasmussen. Traditionen tro var det konsulent Jørgen Finderup der var speaker og guidede deltagere og publikum godt igennem fremvisningen i hesteringen.

Lørdagens udpegning af skuets bedste heste er altid lidt af et tilløbsstykke. Publikums øjne var dels rettet mod hestene i ringen, men også på de erfarne dommeres karaktergivning. Spændingen var dermed stor og jublen blandt venner og familie på sidelinjen var ikke til at tage fejl af, når dommerne hævede armen med et eller flere 10-taller.

Det undrede heller ingen, at de seks dommere under udpegning af skuets bedste heste flere gange oplevede sammenfald i antallet af point, hvor de måtte ud i en ekstra bedømmelse indenfor den enkelte kategori. Generelt var de enkelte racer flot repræsenteret i kampen om at blive skuets bedste, hvor adgangskravet var 23 point ved dommernes forudgående bedømmelser.

Det blev dermed også fremstillingen og mønstringen af hestene, der i sidste ende kom til at påvirke den endelige placering blandt de heste, hvor kun marginalerne delte pladserne et, to og tre.

Dommere for udpegning af skuets bedste heste var: Anette Bebe og Reno Olesen med Morten Bebe som dommersuppleant for specialracer og Dansk Varmblod. For de svære racer var det Julie Nymark, mens repræsentanterne for småheste og ponyracer var Martin Bloch, Bjarne Poulsen og Kasper Hansen med Lars Frandsen som suppleant.

Traditionen tro var det konsulent Jørgen Finderup, der var speaker og guidede deltagere og publikum godt igennem fremvisningen i hesteringen, ligesom han sørgede for, at vinderne fik taget et par ekstra æresrunder, så publikum havde rig mulighed for at hylde og klappe de topplacerede ud af ringen.

Læs også