Lille Amalienborg solgt til sydvestjysk svineproducent

Danmarks største svineproducent har overtaget den specielle og imponerende svineejendom kaldet ”Lille Amalienborg” ved Grindsted

Det vakte opmærksomhed, da svineproducent Bernhard Mortensen, for år tilbage byggede den markante svineejendom ”Lille Amalienborg” ved Grindsted, med et imponerende 700 kvadratmeter stort stuehus.
Siden gik Bernhard Mortensen konkurs, og ejendommen har i mange måneder været til salg. Gisningerne om hvem, der kunne overtage den 185 mio. kroner dyre ejendom har været mange. Men ifølge flere medier, er spændingen nu udløst.
Det er nemlig Danmarks største svineproducent Martin Lund Madsen ved Bramming i Sydvestjylland, der har købt og overtaget ejendommen. Han har i forvejen en række gårde der drives under selskabet MLM Group A/S.
Købsprisen er ikke oplyst, men bekræftes at være et to-cifret millionbeløb, så Lille Amalienborg er i under alle omstændigheder blevet solgt til noget nær halv pris, i forhold til udbudsprisen på de 185 mio. kroner.
Det er ikke hver dag, at en så spektakulær landejendom er til salg og bliver købt og overtaget. Og hos ejendomsmægler på salget, EDC Videbæk, er ejendomsmægler Han Vistisen glad for at ”Lille Amlienborg” har fået en ny ejer, der vil drive ejendomen som svineejendom, og har været stor nok, til at kunne overtage en så stor og dyr ejendom.
-  Man kan sige, at der er to grupper af mulige købere til sådan en ejendom – enten finansverdenen eller landmandsfamilier. Og jeg er glad for at det netop er en landmand, der har overtaget ejendommen, forklarer Jan Vistisen

Læs også