Kommune kører på lokal biodiesel

Nordfyns Kommune vil nu prøvekøre biodiesel fra Emmelev A/S ved Otterup.

Borgmester Morten Andersen, Nordfyns Kommune, indvier det nye biodiesel-projekt på Emmelev A/S, blandt andet overværet af den tidligere minister Lars Chr. Lilleholt.

Som et forsøg skal medarbejderne på Nordfyns Kommunes materialegård i Nr. Esterbølle ved Bogense nu tanke 100 procent klimavenlig biodiesel fra Emmelev A/S på kommunens dieselbiler.

Det blev forleden markeret af borgmester Morten Andersen, som klippede et bånd på tanken med biodiesel. Dermed kan kommunens medarbejdere komme i gang med forsøget.

Emmelev A/S har i en lang række tilfælde lavet lignende aftaler, og eksempelvis i Nordjylland har både et korn- og foderstofselskab, Mollerup Mølle, samt Morsø Taxi- og Busselskab tanket udelukkende biodiesel på deres køretøjer.

Også Odense Havn deltager i et lignende projekt, og i Esbjerg er et norsk fragtskib blevet tanket med udelukkende biodiesel fra Emmelev. Det har fungeret uden problemer, lyder meldingerne, og dermed bekræfter de danske erfaringer udviklingen i Sverige, hvor en stor del af den samlede flåde af tunge lastbiler og busser kører på 100 procent biodiesel.

Borgmester Morten Andersen sagde i forbindelse med indvielse af forsøget, at han er glad for at Nordfyns Kommune nu er en del af arbejdet for mere klimavenlig transport, og han fremhævede, at kommunen selvfølgelig skal bruge den biodiesel, der produceres lokalt og på grundlag af raps dyrket på marker i kommunen.

(3) 14-33-fy

Læs også