Stille start har sparet både penge og »pangel«

Selvom flere har undret sig over, hvorfor familien Tjell ikke er startet med at udnytte hele staldens kapacitet, er makkerparret bag bedriften ikke i tvivl om, at det har været den rigtige beslutning – både økonomisk og arbejdsmæssigt.

Mens det kædedrevne fodringsanlæg har givet lidt mere bøvl end et almindeligt bredt foderbord, glæder Martin og Thorbjørn Tjell sig over en start på livet som selvstændige, hvor det meste er gået efter planen. Lige nu bliver der malket godt 80 køer. Til nytår skulle der gene være omkring 140 køer i stalden. Trods temperaturer, der nærmer sig 30 grader, har besætningen på Bundgård indtil videre holdt ydelsen. - Køerne får deres foder. Det er det vigtigste, konstaterer Thorbjørn Tjell. I sommermånederne kræver fodringsanlægget regelmæssig rensning. Det har været vigtigere at holde udgifterne ned end hurtigst muligt at komme op på fuld kapacitet. Cirka 25 procent af planterne mangler i den ene majsmark hos I/S Tjell.

- Det havde været nemmere med et almindeligt foderbord. Især om sommeren, hvor vi jævnligt skal sidde her og rense udfodringsanlægget, fordi det klistrer til i varmen. Om vinteren er det ikke det store problem, fortæller Thorbjørn Tjell, da Effektivt Landbrug møder ham og sønnike Martin Tjell siddende på knæene med hver sin spartel for at skrabe Strangko-foderanlægget rent.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også