bannerPos

Ploven kører 20 timer i døgnet lige nu

Ploven kører lige nu 20 timer i døgnet. Selv har Preben Drejer Pedersen aften- og nattevagten, for så kan han lige nå en lur inden morgenmalkningen klokken 04.00. (Fotos: Tenna Bang)

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
18-04-2020 07:06
Den himmerlandske mælkeproducent Preben Drejer Pedersen har foruden sine 110 årskøer og knap 100 hektar jord også sin egen maskinstation, som lige nu stort set kører i døgndrift med traktor og plov og 3-holdsskift i førerhuset.

Tirsdag eftermiddag svinger Effektivt Landbrug forbi Preben Drejer Pedersen på Mosegaarden ved Skivum midt mellem Aars og Nibe i Himmerland.

Preben er mælkeproducent med 110 malkekøer, knap 100 hektar under plov og egen virksomhed, Mosegaardens Maskinstation, som knuser halm 600 timer om året og pløjer 1.300 hektar årligt.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next