Meningsfuldt arbejde for skoleelever

Hos Helgenæs Maskinstation står skoleelever i kø for at få tjansen med at samle sten. Og de kan lide det!

Der kan siges meget om landbrugets omdømme i den øvrige del af samfundet. Men det kritiske og negative har formentlig trange kår på Mols og især på Helgenæs, hvor brødrene Jens og Ole Jensen driver Helgenæs Maskinstation. 

I denne tid står skoledrenge fra Knebel Skole bogstaveligt talt i kø for at få lov til at samle sten på markerne. 

- De får da en skilling for det, de udfører jo et stykke vigtigt arbejde, siger Ole Jensen og knytter fænomenet sammen med at maskinstationen også er vært for en ordning, hvor en elev fra skolens 7. klasse kan arbejde der en dag hver uge. Så snakker de vel med hinanden. Men vi har nu aldrig haft problemer med at få nogle unge herud. Sådan gør vi hvert forår, når der skal samles sten. I weekenden kan der være en 12 – 14 stykker, forklarer han. 

Flere turister end normalt

Lige for tiden har Helgenæs Maskinstation hjælpere fra skolen med i marken på almindelige ugedage, fordi skolegangen mere eller mindre er suspenderet på grund af corona-krisen.

- Vi er nødt til at dele dem op i hold, så de ikke er så tæt. Det samme sker i frokoststuen til dagligt, hvor vi spiser i mindre grupper. 

- Der kommer mange folk fra Århus herude på Helgenæs. Her er jo en del sommerhuse, og det er tydeligt, at folk har brug for at komme ud fra lejlighederne, hvor de nok føler sig lidt indelukkede for tiden. 

Maskinstationens førstemand i marken Steen Jensen har måttet sætte et skilt i traktorens dør for at fortælle, at han ikke i disse tider kan tage interesserede med en omgang i marken. 

- Han skal jo også passe på sig selv, fortæller Ole Jensen.

boje@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 40 46 76 25

Læs også