Grise pr. årsso er mere end fordoblet på fem måneder

Efterveerne efter PRRS-udbruddet den 24.-25. august 2019 - smittet via sæden fra Hattings ornestation i Horsens - begynder at lægge sig, og klimastalden er igen fyldt op i alle sektioner.

- Vi har jo haft over 20 år med højeste status og dermed uden PRRS. Det er derfor, vi vælger at fjerne den igen. Og når nu det kan lade sig gøre til overkommelig pris, så gør vi det, lyder det fra Finn Schmidt. - Vi har lige fået taget prøver af pattegrisene, og de var negative for PRRS, fortæller driftsleder Erik Grønvall. Han glæder sig over, at e-rapporten nu næsten er på niveau med tallene før udbruddet. På Peterslyst har man stort set intet mærket til corona-situationen. Dog har de i denne periode indimellem børnebørnene – tvillingerne Gry og Maj på fem år – på ferie, selvom det er hverdag. 

Landbruget i Klovborg gik for otte år siden sammen om at lave et spor rundt om Klovborg på i alt 12,7 kilometer. Et tiltag, der er til stor glæde for lokalbefolkningen. Privatfoto - Vi sørger stadigvæk for at få slået græsset, hvor det er nødvendigt og holder pælene i orden - skifter dem, når de bliver for rådne, lyder det fra Finn Schmidt, der er blandt de lodsejere, der står bag Spor i landskabet. Privatfoto

Der er allerede gået otte måneder, siden soholdet på Peterslyst faldt for PRRS på grund af smitte via sæd fra Hatting. Men det er først nu, at produktivitet og sundhed nærmer sig før-billedet i soholdet.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også