Store forventninger til ny crowdfunding-platform

Forventningerne er store til den nye Ingreen Agrofunding-platform, som skal skubbe på udlån af penge til alternative projekter i landbruget.

Baggrunden for en ny platform, Ingreen Agrofunding, er at gøre op med manglende finansiering, der fører til, at gode og sunde projekter må opgives, blot fordi de ikke passer ind i de sædvanlige finansieringsmuligheder.

Hos teamchefen i driftsøkonomi ved Sønderjysk Landboforening, Carsten Friis, er der positive og store forventninger til den nye crowdfunding-platform, som en stribe af landboforeningerne rundt i landet står bag.

- Det er et rigtig godt alternativ til de traditionelle finansieringsløsninger, og den kan være med til at skabe en større dynamik og fleksibilitet i forhold til de nuværende modeller, lyder det fra Carsten Friis, der tilføjer, at SLF naturligvis er klar til at rådgive og sparre med de syd- og sønderjyske landmænd, som går rundt med spændende og måske også lidt anderledes projekter, som banker og realkreditinstitutter har sagt nej til finansiering til.

Nye muligheder

Alternativet for landmændene er i mange tilfælde, at projektet ikke kan finansieres.

- Det kan være mælkeproducenten, der har svært ved at finde finansiering. Det kan være landmænd, som går med ideer til udvidelser i en grøn retning. Det kan være mindre opstartsvirksomheder, som ikke lige passer ind i de normale finansieringsløsninger. Eller det kan være niche-landbrug, som har brug for penge til udvikling eller etablering, tilføjer Carsten Friis.

Udover Sønderjysk Landboforening medvirker 12 andre landboforeninger i samarbejdet omkring platformen, hvor projektet fortsat skal kreditvurderes og indstilles.

Læs også