Færre danske kalkuner

Efter en opgang i 1980´erne og 1990´erne er det gået stærkt tilbage med produktionen af danske kalkuner, der i dag må betragtes som en niche i fjerkræbranchen.

Men danske slagtekyllinger er et både stort og kendt brand herhjemme og i udlandet, er det gået helt anderledes med danske kalkuner.

Efter en opblomstring i 1980´erne og 1990´erne, hvor kalkunkød blev populært på sit høje protein og lave fedtindhold, er det gået stærkt tilbage.

Ifølge Foreningen lex.dk blev der således produceret og slagtet knapt 1,4 millioner kalkuner i Danmark i 1997. I 2021 var tallet faldet til blot godt 6.000 kalkuner.

Det er dog stadig nemt at finde kalkunkød og kalkunkødsprodukter i kølediskene i de danske supermarkeder, da der i dag importeres kalkunkød fra lande som Tyskland og Polen.

Kalkunen er kendt i både Syd- og Nordamerika, hvor ikke mindst kalkuner i forbindelse med Thanksgiving og jul er blevet populært. I Europa indførtes kalkunen i 1500-tallet og i Danmark har man kendt kalkunen som spisefugl siden år 1550.

Læs også