Danske Æg: Lad æggene blive på køl

Danske forbrugere har gennem mange år søgt mod køledisken, når der skulle handles æg. En analyse fra DTU viser imidlertid, at kølekravet godt kan fjernes og kun i ringe grad vil påvirke risikoen for salmonella fra æg.

I deres analyser har DTU imidlertid ikke taget hensyn til risikoen ved en evt. import af æg fra andre lande, mener Danske Æg. Det skriver brancheorganisationen i en pressemeddelelse.

En af argumenterne for at fjerne æg på køl i Danmark har været, at man mindsker energiforbruget i kølemontrerne. Men selvom Danske Æg er enig i, at klimaargumentet kan bruges, mener man, at effekten vil være begrænset.

Dansk producerede æg bliver i dag analyseret langt grundigere end udenlandske æg. Og kølekravet sikrer, at kunderne får de bedste produkter, mener Danske Æg.

Det er fortsat ikke afklaret i Folketinget, om æggene i fremtiden skal stå på køl eller ved stuetemperatur i butikkerne.

Læs også