bannerPos

Zink kunne udfases med ny proteinkilde i smågrisefoderet

- Vi noterer ned, hvis der er nogen der dør af diarré, lyder det fra Jørgen Skou Hansen, der trods fravænning uden zink præsterer en dødelighed i klimastalden på blot 1-1,5 procent. Fotos: Avlscenter Trekanten

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
11-05-2019 14:13
Lav dødelighed og fravænning uden medicinsk zink blev muligt hos Avlscenter Trekanten I/S efter udskiftning af proteinkilden til smågrisene.

- Når det kommer til foder, så spiller omkostningen en mindre rolle i forhold til at sikre, at vi producere stærke, sunde og en ensartet kvalitet af avlsdyr.

Ordene kommer fra Jørgen Skou Hansen, der sammen med sin far, Kai Skou og søster, Louise Skou, ejer og driver Avlscenter Trekanten I/S beliggende ved Fredericia.

Her handler det først og fremmest om at sikre, at alle forhold medvirker til, at det er dyr af ensartet høj kvalitet, der

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.

Danske Agrolab tester pesticider i Midtsverige

Heroppe i det midtsvenske kan afprøves flere pesticider og sorter end i Danmark, og under lidt barskere vinterforhold.

Landmand fik 25 procent større majsudbytte

På Toftegaard ved Brønderslev oplevede man i år 25 procent bedre udbytte i majsmarkerne end et gennemsnitsår. Det skyldes ikke mindst arbejdet med mikronæringsstoffer og biocoating, der har sikret fremspiringen i et koldt forår.
Side 1 af 1988 (39742 artikler)Prev1234567198619871988Next