bannerPos

Zink kunne udfases med ny proteinkilde i smågrisefoderet

- Vi noterer ned, hvis der er nogen der dør af diarré, lyder det fra Jørgen Skou Hansen, der trods fravænning uden zink præsterer en dødelighed i klimastalden på blot 1-1,5 procent. Fotos: Avlscenter Trekanten

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
11-05-2019 14:13
Lav dødelighed og fravænning uden medicinsk zink blev muligt hos Avlscenter Trekanten I/S efter udskiftning af proteinkilden til smågrisene.

- Når det kommer til foder, så spiller omkostningen en mindre rolle i forhold til at sikre, at vi producere stærke, sunde og en ensartet kvalitet af avlsdyr.

Vil du læse det hele?

Få 14 dages gratis digital adgang, uden binding

Indtast din e-mail og få tilsendt en adgangskode med det samme

Opret gratis abonnement

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next