Mejeriprodukter til eksamen

Tirsdag åbnes dørene til årets store og traditionsrige begivenhed i mejeribranchen: International Food Contest med bedømmelse og udstilling af over 1.100 mejeriprodukter fra Danmark, Norge, Sverige, Island, England og Japan.

Tirsdag den 1. oktober er der officiel åbning af årets International Food Contest og kåring af vinderne af den internationale mejeridyst. Det sker i hal M i MCH Messecenter Herning.

Dagen forinden har 152 mejeridommere bedømt omkring 1.100 mejeriprodukter, som deltager i konkurrencen om at vinde International Dairy Contest i kategorierne: Ost, smør og blandingsprodukter samt konsumprodukter.

Fagfolkene nærstuderer, diskuterer og bedømmer alt fra yoghurt, smelteost, smør og sødmælk til blåskimmelost, skyr og creme fraiche.

Samtlige produkter tildeles en karakter på en 15 trin-skala inden for en række hovedkriterier: Smag, lugt, farve, udseende og konsistens.

Præmierne overrækkes af Mejeriforeningens direktør Henrik Damholt Jørgensen, mens åbningstalen leveres af Poul J. Pedersen, tidligere direktør for Thise Mejeri.

Efter præmieoverrækkelsen er der mulighed for at gå på opdagelse og smage på de over 1.100 udstillede mejeriprodukter. Her er der selvfølgelig også mulighed for at tale med vindere og andre mejerifolk, arrangører med flere.

Konkurrencen er en del af årets udgave af FoodTech, der også sætter fokus på udfordringer og potentialer i fødevarebranchen, mens der også præsenteres nye fødevareteknologier på messen.

Udstillingen fortsætter frem til og med torsdag den 3. oktober.

Læs også