Lokale producenter besøger indkøberne

Besøg hos INCO og en tur til Tivoli Foods indkøbsafdeling. Det er to af punkterne i programmet i VKST’s nye tiltag, hvor de arrangerer en inspirationstur til København for kunder, der er interesseret i produktion af lokale fødevarer og nicheprodukter.

- Skal man have solgt sine produkter, skal man nemlig vide, hvad aftagerne og indkøberne stiller af krav, og hvilke varer forbrugerne vil købe.

Det fortæller Bente Poulsen, der er virksomhedsrådgiver i VKST og tovholder for det nye projekt om produktion af lokale fødevarer.

- Vi vil gerne give de lokale producenter en unik mulighed for at få viden om indkøbernes ønsker og prioriteter. Indkøberne har et indgående kendskab til, hvad forbrugerne gerne vil have, fortæller Bente Poulsen og tilføjer:

- Producerer man lokale fødevarer, som man ønsker at udvide produktionen af, er det vigtig viden at have for at få succes.

Stor kulinarisk interesse

Hun oplyser, at VKST er indgået i et samarbejde med Jesper Zeihlund fra NCLF, og tilbyder hjælp til alt fra idéudvikling og handleplan til afsætningen af alternative og nicheagtige fødevarer.

- Ikke alle landmænd kan overleve med de produkter, de har produceret de seneste år. Til gengæld oplever vi en kæmpe kulinarisk opmærksomhed i hele landet, og det skal og bør komme landbruget til gode. Derfor vil vi gerne hjælpe, siger Jesper Zeihlund forud for turen, der også byder på et besøg hos et af Danmarks bedste supermarkeder.

- Uanset om man arbejder med ænder, gæs, høns eller skovgrise eller man har den bedste idé til et lækkert honningprodukt eller en ny lokal ost, kan vi hjælpe med idéudviklingen og forretningsplanen, påpeger Bente Poulsen.

Busturen til København er tirsdag den 17. april, men man kan allerede nu kontakte Bente Poulsen, hvis man vil vide mere.

Læs også