DSV frøavlerne slog udbytterekord i 2017

Frøavlerne under DSV havde et udbytte ti procent over det typiske gennemsnit i 2017, oplyser DSV Frø Danmark.

Tallene overrasker i forhold til de vækst- og dyrkningsbetingelser, der var i 2016/16, siger avlschef Carsten Jørgensen fra DSV Frø Danmark.
 
- Det er yderst tilfredsstillende og flot af vores frøavlere taget i betragtning, at det danske gennemsnitsudbytte i 2017 ligger under gennemsnittet af de seneste fem år. DSV frøavlerne er gået mod strømmen og har bevist, at en vanskelig vækstsæson kan vendes til noget positivt, hvis den håndteres korrekt og man gør tingene optimalt og til tiden, skriver han i en kommentar.
 
Det ti procent højere udbytte svarer til et merudbytte på hele 142 kg frø/ha eller til ca. 1.350 kroner pr. hektar med de nuværende priser.
 
Det er især i almindelig rajgræs, at DSV-frøavlerne har vist yderst flotte resultater. Et renvareudbytte på over 1.700 kg pr. hektar. Det er ikke set i Danmark før, og er hele 13 procent over landsgennemsnittet.
 
- DSV frøavlerne har udvist rettidig omhu gennem vækstsæsonen og ikke mindst ved at få høsten i hus til tiden.
Det samme gør sig gældende for hvidkløver, hvor vores frøavlere høstede 379 kg/ha. I forhold til landsgennemsnittet er det et forholdstal på 121. Det er yderst positivt og overraskende godt i forhold til de våde høstbetingelser, vi måtte bjærge høsten under. Der var mange marker, hvor der stod vand i plejesporene ved høst, men frøavlerne viste mod og handlekraft og fik høsten ind, inden regnen tog udbyttet, lyder det fra Carsten Jørgensen.

Læs også