Landmand i Norditalien: - Vi skal desinficere os og vores traktor og maskiner konstant

Forårsarbejdet i marken er i fuld gang hos Roberto Lodi nord for Bologna i Norditalien. Men Corona-restriktionerne er hårde. – Vi landmænd får aldrig frie forhold igen som før denne epidemi, forudser han bekymret.

- Vi italienske landmænd laver specialiteter og højværdiprodukter ikke mindst til turister og eksport. Og denne merværdi kan blive svær at få i fremtiden – også med en økonomisk krise efterfølgende i Italien, vurderer Roberto Lodi. De seneste nætter har også været kolde i Norditalien, hvor frugttræerne stadig er i blomst. - Det er ikke så godt, understreger italienske Roberto Lodi, der driver familielandbruget med både markbrug, frugtavl og lidt landboturisme. Elisabetta Lodi plukker de pærer, som afsættes lokalt og er en vigtig del af familiens indtægt. - Nu oplever vi, at vores vin er svær at sælge i udlandet, da forbrugere fejlagtigt tror, at de kan blive smittet med virus gennem vinen, fortæller Roberto Lodi.

De seneste forårsnætter har også været kolde for årstiden i Norditalien.

- Vi skulle have startet med at høste i vores aspargesmarker i denne uge. Men det har vi måttet udsætte nogle dage på grund af det kolde vejr. Vi frygter også en del for vores blomstrende frugttræer, abrikoser og ferskner.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også