I år er der præsidentvalg i USA: Hvad siger landmændene langs Route 66 til situationen?

Effektivt Landbrug tager turen på Route 66 tværs over USA og snakker med amerikanske landmænd om ønsker, krav og forventninger til de kommende år.

På mandag den 27. maj lander de to journalister fra Effektivt Landbrug – Daniel Barber og Jørgen P. Jensen – i Chicago og starter i lejet bil ad den berømte Route 66 mod vest.

Formålet er at besøge amerikanske landmænd på ruten, snakke om deres produktion, tanker om det forestående præsidentvalg og de forbedringer, som de ønsker, det vil kunne give dem.

Dagligt vil der komme korte artikler om snakken med landmændene og oplevelser på ruten, som traditionelt går gennem ni stater i Midtvesten og det vestlige USA.

Landbrugsbedrifterne undervejs skifter fra intensiv svineproduktion med dyrkning af sojabønner og kernemajs over endeløse hvedemarker i Oklahoma til Texas’ store kødkvæg-feedlots. Videre gennem stadig mere tørre områder til meget varme Arizona og sydlige Californien med kæmpestore mælkeproducenter og kunstvandede afgrøder.

Kom med fra næste uge tværs over USA og læs om både enormt store landbrug, den netop startede hvedehøst i Texas og mellemstore familielandbrug, som de fleste farme er i USA.

Det bliver spændende læsning - som at være med på turen selv.

Route 66

US Route 66 var én af ​​de oprindelige motorveje i USAs’ nummererede motorvejssystem.

Den blev etableret den 11. november 1926 med vejskilte opsat året efter.

Motorvejen, som blev én af ​​de mest berømte veje i USA, løb fra Chicago, Illinois, gennem Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico og Arizona, før den endte i Santa Monica ved Los Angeles, Californien.

Route 66 var i sin fulde længde 2.448 miles (3.940 km). I dag er den cirka 3.000 km.

US 66 var en primær rute for dem, der migrerede vestpå, især under Dust Bowl i 1930'erne, og den støttede økonomierne i de samfund, som den passerede igennem.

US 66 gennemgik mange forbedringer og omlægninger i løbet af sin levetid, men betegnelsen blev officielt fjernet fra United States Highway System i 1985.

US Route 66 Recommissioning Initiative er en gruppe, der søger at genskabe US 66 som en amerikansk motorvej med en kombination af historiske og moderne linjeføringer.

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs mere om Effektivt Landbrug på Route 66

Som optakt til præsidentvalget i november rejser Effektivt Landbrug til USA for at tale med landmænd langs Route 66. Her kan du lære om de udfordringer, landets ranchers og farmers står med i hverdagen, og hvilke håb og ønsker de har til den kommende præsident.

Læs mere her

Læs også