Ekspert bekymret for øget spredning af ASF

Afrikansk svinepest er tidligere blevet udryddet i Europa. - Men denne gang er jeg meget bekymret for endnu mere spredning af ASF i de allerede ramte lande, siger dyrlæge og ASF-ekspert Tomasz Trela.

Dyrlæge og ASF-ekspert Tomasz Trela har i flere år arbejdet med rådgivning omkring ASF i Østeuropa og Asien. -  I dag rammer det også moderne farme med høj biosecurity og veluddannet personale – det er ret skræmmende, siger han. Status pr. 16. april på ASF-udbrud i Europa. Blå prikker er i vildsvin og røde prikker i svinebesætninger. Kilde: Tomasz Trela Afrikansk svinepest har været fundet i over 100 år og er første gang beskrevet i Kenya i 1921. I 2007 dukkede ASF op igen i en ny og mere smitsom genotype i Georgien, hvorfra den hurtigt spredte sig både øst og vest på.

Danish Farmers Abroad, som er den danske organisation for landmænd med produktion i udlandet, har netop afholdt et status-webinar om afrikansk svinepest med den tyske dyrlæge og ASF-ekspert Tomasz Trela.

Han har arbejdet med forebyggelse af ASF i både Europa og Asien i sin ansættelse siden 2000 i det østrigske firma Borhringer Ingelheim.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også