Firmaer skal have mindst 36 procent saudier ansat

Med knap danske lønninger, nul i skat og benzin til tre kroner pr. liter har mange det økonomisk udmærket i Saudi-Arabien. – Det er samtidig et sikkert land at leve i, siger Henrik Hansen.

Vagn Aage Jensen er chef på Arla Foods mejeri i Riyadh. Han har arbejdet hernede siden år 2000 og været med til Arlas udbygning og senest ombygning til specialprodukter indenfor supper, sovse, flødeprodukter og starbucks-produkter. Vagn Jensen (tv) taler med én af sine i alt 152 medarbejdere i produktionen. Dertil kommer en del sæsonansatte. - Vi har jo højsæson ved Ramadanen, der i år starter i begyndelsen af april. Trods faste hele dagen, så stiger Arlas salg med 30 procent, da man spiser om natten, fortæller han. Saudierne er meget venlige og interesseret i danske kontakter - her en lokal forretningsmand med Effektivt Landbrugs udsendte. Arlas produktion - som ses her - ligger cirka en times kørsel fra Arlas hovedkontor i Riyadh. Indkøbstur i familien med flere koner. De saudiske forbrugere er købedygtige og betaler gerne mere for produkter, der har ry for kvalitet.

I de bedste olie-år i Saudi-Arabien var der ikke behov for en stor arbejdsindsats fra de enkelte saudiere. Det bliver dog ikke ved med at gå i fremtiden, har man erkendt.

- I dag er vi lovgivningsmæssigt pålagt som virksomhed at have mindst 36 procent saudier ansat, fortæller Henrik Hansen, CEO i Arla Foods afdeling i Saudi-Arabien.

Og det uanset om saudier er de bedst kvalificerede eller ej.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også