Oplev unikke Japan på studietur

Fra 7. til 18. oktober i år kan du opleve landbrug, natur og kultur i blandt andet Hiroshima og Kyoto.

Afgang med hurtigtoget shinkansen fra Tokyo og hele vejen langs Stillehavet til Hiroshoma. Fra Japan-rejsen i oktober 202. Besøg på japanske landbrug - her en stor mælkeproducent med et meget moderne staldanlæg. At bo i verdens største by, Tokyo, er i sig selv en rejse værd. Alt er super rent og præcist - og alle japanere er uhyre venlige. Alle måltider fra morgenmad til aftensmad er velsmagende oplevelser. Nissans bilfabrikker i det sydlige Tokyo er en del af programmet. Vi skal se fremtidens biler.

Især danske svineproducenter har i årtier tjent gode penge på at sende svinekød til Japan med sine 126 millioner kræsne indbyggere.

Men hvordan er det egentlig, at japanerne lever? Og hvordan er naturen i deres land? For ikke at sige deres landbrug, hvor de helt åbenlyst ikke er i stand til at forsyne sig selv med for eksempel svinekød.

Alle de spørgsmål og mange flere får deltagerne på studieturen 7.-18. oktober i år svar på i løbet af de 12 dages rejse rundt i det utrolige land.

Der er nemlig både besøg på ambassaden i Tokyo, møde med en repræsentant for Danish Crown og besøg på mange landbrug med produktioner, vi ikke kender herhjemme.

Det hele med den erfarne rejseleder og journalist på Effektivt Landbrug, Jørgen P. Jensen, der også oversætter fra engelsk til dansk, så alle får det hele med.

Studieturen er arrangeret i et samarbejde mellem rejsebureauet rejsogoplev og Effektivt Landbrug.

Japanske landmænd får høj afregning

På en tidligere studietur besøgte deltagerne en japansk kollega, der havde en bruttoindtjening på 2,7 millioner kroner fra blot 30 hektar med ris.

Udbyttet er cirka seks tons pr. hektar, og ris dyrkes som monokultur år efter år.

Hvordan det foregår, vil deltagerne få en god viden om.

De japanske mælkeproducenter ligger også ret lunt i svinget med en mælkepris lige på den pæne side af fem kroner pr. liter.

Eller hvad med et slagtedyr, der koster 62.000 kroner?

På hjemmesiden rejsogoplev.dk kan du selv læse mere om de nævnte besøg i oktober 2022.

Rismarker næsten overalt

Landbruget i Japan betyder meget for befolkningen som helhed.

Der er rismarker overalt, hvor det er muligt, selv hvor der er et par hundrede kvadratmeter mellem husene inde i byerne.

På studieturen stifter vi således bekendtskab med, hvordan flere forskellige typer landbruget drives i Japan.

En ret anderledes kultur

Deltagerne i studieturen skal selvfølgelig også opleve den helt unikke, japanske kultur, som både er meget traditionel og meget nytænkende.

For eksempel var Japan det første land i verden, der i 1964 byggede en elektrisk højhastigheds jernbane – Shinkansen.

Det tog kører deltagerne i fra Tokyo til Hiroshima og Kyoto. Det i sig selv er en helt særlig oplevelse.

Madkulturen er også meget anderledes, men ikke stærkt krydret. Så her kan alle være med. Det mest anderledes er måske, at man ofte sidder på gulvmåtter ved lave borde og spiser med pinde.

Fakta om turen

Studieturen er tilrettelagt af det landbrugsfaglige rejsebureau rejs-og-oplev.

Den starter og slutter i København med fly til Tokyo og hjemrejse fra Osaka.

Prisen inkluderer næsten alt inklusive en øl/vand til frokoster og aftensmad.

Se mere på www.rejsogoplev.dk – sidste frist for tilmelding er 18. august 2023.

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også