bannerPos

Agrolab: - Biologiske midler vil eksplodere i de nærmeste år

- I løbet af tre til fire år vil der komme rigtig mange nye midler indenfor biologiske sprøjtemidler og biostimulanter, vurderer Martin Gejl, AgroLab. Her ses testsprøjtning af nye midler til mulig godkendelse. Foto: Agrolab

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
24-03-2020 21:00
Da Agrolab har de kommende års nye og foreløbig ukendte pesticider til afprøvning, kan de om nogen se, hvad der er på vej af nye midler. Og især indenfor biologiske midler sker der store fremskridt, lyder vurderingen.

- I løbet af tre til fire år vil der komme rigtig mange nye midler indenfor biologiske sprøjtemidler og biostimulanter, vurderer Martin Gejl, som sammen med to andre er medejer af det private forsøgscenter Agrolab på Vestfyn.

Det tager som bekendt mindst 10 år at udvikle, teste og godkende et nyt pesticid samt et kæmpe millionbeløb at få det ud på det kommercielle marked.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.

Sådan får du succes med etablering af engsvingeludlæg

Den absolut bedste etablering af engsvingel opnås ifølge DLF's avlsafdeling ved at så dæksæden på hveranden række og placere engsvinglen imellem kornrækkerne.

Olieprisen skal i 45 dollar

Ved ugens begyndelse så det ud til, at olieprisen skulle mod næsten urealistiske lavpunkter. Det har med et snuptag ændret sig.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil - også om sommeren

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.

Nu skal du straks kunne vise sprøjtejournalen ved uanmeldt kontrol

Indtil nu har det været muligt at eftersende en opdateret sprøjtejournal indtil tre dage efter kontrolbesøg. Nu strammes kravene, så man straks skal kunne fremvise en ajourført journal ved kontrolbesøg.
Side 1 af 1812 (36221 artikler)Prev1234567181018111812Next