Franske rapsdyrkere savner neonikotinoider

I dette efterår har der været behov for op til seks insektsprøjtninger i efteråret mod jordlopper, og der er stigende insekticidresistens.

I baggrunden ses et af de Pivot-vandingsanlæg, der er meget udbredte i området, hvor stort set alle marker kan vandes. - Vores nybyggede kartoffellager kan rumme 6.500 tons kartofler på køl ved fire grader. Vi pakker dem i storsække, hvor 75 procent køres til Spanien til friskmarkedet dernede, fortæller Richard Cyrilles. Richard Cyrilles (tv) foran sit stuehus. Til højre danske Søren Lykkegaard Hansen fra rapsforædlingsfirmaet Dekalb, der har arrangeret besøget. Gårdens gamle bygninger sættes i stand og bruges – som her til venstre – til medarbejderboliger.

Raps sås med 20 planter pr. kvadratmeter med 50 cm rækkeafstand på samme måde som ved sukkerroer.

- Vi har store problemer med rapsjordlopper, da vi ikke længere kan bejdse rapsfrøene med neonikotinoider. Sidste år var der rapsjordlopper helt hen i december, fortæller Richard Cyrilles.

I visse områder i Frankrig var der i efteråret derfor behov for ikke mindre end seks sprøjtninger med insekticider, da rapsjordlopper

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også