Sammen med 300 øvrige medarbejdere har medarbejderne fra Hvidkærvej i Odense nu arbejdsplads i det nybyggede DLG-domicil ved Lillebæltsbroen.
GROVVARESELSKAB Når man har passeret Den Nye Lillebæltsbro og kaster et hurtigt blik til højre i den sædvanligvis tætte motorvejstrafik, ligger det nybyggede DLG-domicil som den første store bygning på erhvervsarealerne på jyllandssiden.
Trods den unikke placering på det tidligere landbrugsareal lige ud til Lillebælt skal man ad snoede villaveje med flere bump for at finde frem til hovedkvarteret til erstatning for de hæderkronede lokaliteter på Axelborg i hovedstaden.
Til gengæld kan enhver andelshaver og andre gæster fryde sig over bygningsværket, når man kører ind ad indkørslen. Og ikke mindst, når man træder indenfor i den 7.500 kvadratmeter bygning.
20 fra Fyn
Af DLG-koncernens i alt 6.400 medarbejdere verden over, har de 300 deres kontor og daglige gang på det imponerede hovedsæde, som er opført af AP Pension, med landets største grovvarekoncern med 50 milliarder kroner i omsætning som lejer.
Af dem er omkring 20 medarbejdere fra 1. september flyttet fra DLG Fyns bygning på Hvidkærvej i Odense. Det gælder både salgsstaben, administrationen og driftsafdelingen, energiafdelingen og de ansatte i DLG’s kvalitetsafdeling.
- Vi fungerer og trives godt i de fine forhold, som vi jo også er vant til på Hvidkærvej, siger Lars Fall Thorø, som var afdelingsdirektør i hovedkontoret ved motorvejen i Odense, der siden i fjor har været sat til salg, men i stedet nu udlejes.
Ansvar for koncernlandbrug
Ud over at skulle køre en halv time længere på motorvejen fra hjemadressen i Ringe har flytningen til Fredericia også givet Lars Thorø et nyt arbejdsområde.
Med strukturændringerne pr. 1. juli i år, hvor den nye bygning lige midt i landbrugslandet blev indviet, smeltede DLG Fyn og de øvrige fem detailforretninger sammen til ét DLG på hjemmemarkedet. Samtidig er kunderne blev opdelt i tre segmenter, og her har Lars Thorø nu ansvaret for gruppen på omkring 750 koncernlandbrug over hele landet.
- Men, understreger detaildirektøren, landmændene på Fyn eller for den sags skyld i det øvrige land vil ikke mærke centraliseringen, og vi nu er en samlet organisation her i Fredericia. Kun at vi på denne måde har fulgt udviklingen i landbrugssektoren og sikrer en endnu skarpere betjening og rådgivning af kunderne. Og samtidig rationaliserer og omkostningsoptimerer landmændenes egen virksomhed.
- Vi er kommet endnu tættere på landbruget, og i dagligdagen vil det være de samme DLG-medarbejdere, som man vil have kontakt til, pointerer Lars Thorø, og nævner, at der på Hvidkærvej i Odense fortsat vil være et kontor, hvor de fynske sælgere kan droppe ind og afvikle kundemøder.
Tre plan
Med udsigt ud over Fredericia by og Lillebælt forklarer Lars Thorø på sit kontor om de spændende, nye omgivelser, hvor de 300 medarbejdere har optimale betingelser for at udføre deres job og samtidig sparre med kolleger.
I stueplan er der udover receptionen, hvor alle gæster skal registreres ved ankomsten, personalefaciliteter, kantine, og mødelokaler. Her er også planteavlsafdelingen placeret.
Trappen op til repos’et på førstesalen fører til den store kommercielle afdeling med både salgsfolk og indkøbere, samt kundecenter og transport-/logistikafdelingen. Her finder man også de administrative medarbejdere i datterselskabet Vilofoss, som har rykket hele administrationen fra Gråsten til Fredericia.
På øverste sal holder direktionen til med bestyrelseslokaler. Desuden findes her økonomiafdelingen, HR og kommunikationsfolkene samt marketingsafdelingen.
Omkring 15 procent af medarbejderne er ansatte, som har taget turen fra Axelborg. Enten pendler de over Sjælland og Fyn, har en lejlighed i området til overnatning i nogle af ugens dage, eller har bosat sig i Trekantområdet.
Fortsat lokale møder
- Generelt har flytningen lykkes godt, og samlet set har det givet større dynamik, siger Lars Thorø og kalder det rettidig omhu at samle organisationen på denne måde tæt ved landbruget, der er i en så rivende strukturudvikling.
Han understreger, at centraliseringen ikke ændrer på den nære kontakt til landmændene. Der vil således fortsat blive afviklet regionsmøder, hvor det dog næste gang bliver med det sidste regnskab for DLG Fyn, idet der fra nytår kun vil blive udarbejdet ét samlet DLG-regnskab. Kvægfodermødet, som skulle være afviklet her i november, er på grund af coronaen blevet aflyst.
- Men der vil fortsat blive afholdt lokale fynske arrangementer, og vi er som sædvanlig også med på Bramstrup i juni, forsikrer Lars Thorø.
Det nye DLG-hovedsæde
Efter over 50 år på Axelborg i København blev det i 2017 besluttet at sælge den markante bygning for i stedet at opføre et nyt hovedsæde ved Fredericia
Bygningen på 7.500 kvadratmeter på Ballesvej 2, Fredericia, tæt på Den Nye Lillebæltsbro, er opført af AP Pension, og ejes af DLG
300 medarbejdere har deres arbejdsplads i bygningen, heriblandt administrationen fra Vilofoss i Gråsten
Også 20 medarbejdere fra DLG Fyn har nu arbejdsplads i Fredericia, og det hidtidige fynske hovedkontor på Hvidkærvej 29, Odense SV, er sat til salg.
DLG er et af Europas førende landbrugsselskaber med 6.400 ansatte og en omsætning på 50. milliarder kroner