Vinterbyghøst sat på pause efter hård metallyd

- Netop som jeg kobler til på mejetærskeren og skal sætte i gang, lyder der en høj metallyd, fortæller Leif Olesen. Planen var ellers at høste hans sidste vinterbyg i går eftermiddag.

Det tyder på et problem i gearkassen eller konverteren, vurderer Leif Olesen. Det lyder ikke al for optimistisk med hensyn til at komme ud at fortsætte med vinterbyghøsten i går. Så prøver vi at starte op igen... - Vi har en JB 3 sandjord uden mulighed for vanding. Og foreløbig har vinterbyggen givet 5 – 6 t/ha, hvilket er et godt middeludbytte på denne jordtype, med en vandprocent på 16,2, fortæller Leif Olesen. Leif Olesen driver i øjeblikket 70 hektar med planteavl. Der går tre uger endnu, inden Leif Olesen forventer, at hans konceptrug er klar til at blive høstet. Over mobiltelefonen med en servicemekaniker er Leif Olesen i gang med at lokalisere fejlen på mejetærskeren. Netop som høsten af vinterbyggen skal genoptages i går middag, lyder der en høj og meget forkert metallyd fra mejetærskeren. Leif Olesen er på vej med kornvognen, da mekanikeren fra A.P. Jørgensen i Ribe ringer om den skadede mejetærsker.

Halvdelen af vinterbyggen er høstet mandag aften, da gårdejer Leif Olesen, Føvling nær Vejen i Sydjylland i går middag gør klar til at tage resten af de i alt 15 hektar vinterbyg.

- Netop som jeg kobler til på mejetærskeren og skal sætte i gang, lyder der en høj metallyd, fortæller han, da Effektivt Landbrugs udsendte møder ham i den halvhøstede vinterbygmark.

- Jeg tror, det er i gearkassen eller konverteren. Og det lyder ikke godt for min Claas Lexicon 405 fra 2001.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også