Tørken presser ballerne

Basisvægten på 550 kg for 90x120x240 ballerne er vanskelig at opnå med den knastørre halm. Til gengæld glæder ejeren af fynske Halm 80 ApS sig over en halmmængde på normalniveau og et optimalt vejrlig for halmbjærgningen med stedets otte Krone højtrykspressere.

Hele Fyn er højrødt på DMI’s aktuelle tørkeindeks. Og især det øst- og midtfynske område har været det i et stykke tid. Helt præcist viser Fieldsense-vejrstationen hos halmentreprenørvirksomheden Halm 80 ApS i Skalkendrup lidt uden for Nyborg, at der kun er faldet 12,75 millimeter nedbør i de seneste fire uger. Og sølle 101 millimeter siden begyndelsen af maj.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Høst-Tour

»Bondemanden han har altid travlt på sin bondegård«, lyder børnesangen. Og det har landmanden da også - især under høsten. Bliv klar til høst med Effektivt Landbrugs årlige Høst-Tour, hvor vi sætter fokus på vigtige udviklinger og nyheder, du ikke må gå glip af.

Læs mere her

Læs også