Færdig med høst inden 1. august

Som for mange andre planteavlere sluttede Søren Leth Jakobsen, Karlslundegaard på Østsjælland i går årets høst. – Det er helt ekstremt at have færdighøstet inden august, siger han, mens det sidste af hans 270 hektar vårbyg kommer i kornvognen.

Søren Leth Jakobsen ser flere positive forhold ved årets lette høst. - I år har vi kunnet køre alle dage uden at tænke på mulige strukturskader på en våd jordbund. Desuden kan vi nu lave en billigere jordbehandling ved etableringen af den kommende vinterraps. Halmen på Karlslundegaard er i år blevet presset og afsat til naboerne, der virkelig efterspørger det. – Kun lige den sidste halm i går i vårbyggen blev snittet. Der var næsten ikke noget på, fortæller Søren Leth Jakobsen. Vandprocenten var 14,5 og protein lå på 11,5 op til 12,0 procent, så tirsdagens høst af vårbyg hos Søren Leth Jakobsen gik direkte til maltbyg hos Danish Agro.

Han har aldrig oplevet noget lignende: At det sidste areal er høstet helt problemfrit, og at halmen er væk inden udgangen af juli.

- Vi kan kun glæde os over den nemme og tørre høst, siger Søren Leth Jakobsen, der i går blev færdig med sine i alt 420 hektar vinterhvede og vårbyg på Karlslundegaard nord for Køge.

- Udbytterne er lidt bedre, end jeg frygtede med 5,0 tons pr. hektar i vårbyggen og 7,5 tons pr.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også