Citater fra Torben Povlsen

Torben Povlsen, formand for L&F Centrovice.

- De første tanker, jeg gør mig, er, at jeg er rigtig glad ved, at det er en bred aftale, så vi kommer ud over, at landbruget bliver en politisk kampplads mellem rød og blå blok.

- Og så er det selvfølgelig en meget ambitiøs aftale, som det bliver udfordrende at nå. Men samtidig bliver der åbnet op for forskellige muligheder for at nå målsætningerne. Jeg tror, at det er rigtig vigtigt, at der ikke bliver lagt stramme virkemidler ind, men bliver givet muligheder for at finde de virkemidler – også lokalt i form af pilotprojekter – som gør, at man kan være med til at bidrage konstruktivt.

Hvilke virkemidler tænker du på?

- Der tænker jeg for eksempel på, at det er lykkedes at få med i aftalen, at man vil bakke op om lokale pilotprojekter, hvor forskellige lokale interessenter går sammen om at skabe en forandring. Og det er jo det, vi har gjort i Odense Fjord-samarbejdet, hvor både vandcentret, renovationen, Danmarks Naturfredningsforening, universitet, landbruget og andre er gået sammen om at skabe en forandring.

Bliver Odense Fjord-samarbejdet påvirket af aftalen?

- Som det ser ud, er der i hvert fald sat nogle midler af til sådanne projekter. Det vil sige, at vi kan række ud mod de midler og prøve at få dem involveret i at komme godt i mål med at gøre noget i fjorden, så den bliver stærkere.

Torben Povlsen hæfter sig også ved det »enorme stykke arbejde« bag landbrugsaftalen.

- Det har taget 11 måneder, og det har været frem og tilbage og ind og ud med bredt flertal den ene dag og smalt den anden. Så jeg er meget stolt over det stykke arbejde, der er leveret for, at så mange partier i Folketinget har truffet en beslutning om at lave en bred aftale.

Hvem roser du?

- Det er alle parter, der har bidraget til at snakke hinanden sammen fremfor at snakke hinanden væk. Vores egen organisation har leveret på det her, og man må i høj grad sige, at vores formand Søren Søndergaard har lagt en megakraftpræstation i at få samlet tropperne sammen med sit team – også på tværs af landbruget, og det har været virkeligt flot arbejde.

Læs også