bannerPos

Nye udstillere strømmer til Maskiner under Broen 2020

29-11-2019 06:32

Antallet af udstillere på Maskiner under Broen eksploderede fra 68 ved første udstilling i 2016 til hele 108 i 2018, og alt tyder på, at fremgangen fortsætter til næste udgave af den store maskinudstilling i Middelfart den 26. og 27. august 2020, lyder det fra arrangøren, Maskinleverandørerne – Park, Vej & Anlæg.

66 vidt forskellige producenter og leverandører til maskinbranchen har købt en stand, hvilket er flere end på samme tidspunkt før sidste udstilling. Og samtidig er mere end 12 procent af standene købt af firmaer, som ikke har udstillet på Maskiner under Broen før.

Det er dog en ganske naturlig udvikling, påpeger Niels Kirkegaard, formanden fra den arrangerende forening, for branchen skal først få øjnene op for, at der findes en stor, professionel udstilling.

En af de nye udstillere er Tom Pedersen, indehaver af firmaet Aqua-Cleaner. Han ser især frem til at vise det enkle og driftssikre Green Heat-anlæg frem, der både kan bruges til effektiv, pesticidfri ukrudtsbekæmpelse men desuden fungerer fint til almindelig vanding i parker, pladser og grønne anlæg.

Også BPK Maskiner er debutant på Maskiner under Broen, og her fortæller indehaver Bruno Pallesen, at det blandt andet bliver det støjsvage vintermateriel fra Arctic Machine og diverse maskinløsninger til pesticidfri ukrudtsbekæmpelse, man vil kunne opleve på standen.

Den næste messe holdes ved Middelfart i august.

- Vi har stadig 18 procent vand i hveden enkelte steder

Hveden er stadig umoden i enkelte pletter rundt i marken, men ellers er høsten godt i hus hos Torben Kuhr nær Gjern i det midtjyske. Han vurderer, at udbytterne er tilfredsstillende, men ikke over middel.

Prognose: 1,6 millioner flere producerede svin i år

Landbrug & Fødevarer forventer i en spritny prognose, at antallet af producerede svin i år vil stige med 1,6 millioner stk. i forhold til 2019.

Test af maskiner skal forbedre høsten af græs til fremstilling af protein

En vellykket test af to forskellige høstteknikker skal nu give input til udvikling af den mest optimale metode at høste græs på, når det skal bruges til at fremstille protein til foderstof.

Det er op ad bakke med de frivillige BNBO-aftaler

Det kniber – som mange nok havde ventet – med at nå til enighed mellem landbrug og kommuner om, hvad »fuld erstatning« er, når det kommer til pesticidfri drift i BNBO. Østjysk kommune har nu sendt opgivende brev til miljøminister. Et brev formand for Odder-Skanderborg Landboforening, Jens Gammelgaard, også har skrevet under på.

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for varme dyretransporter

Dyrenes Beskyttelse langer igen ud efter eksportører af smågrise. Grisene lider i varmen under transporterne ned gennem Europa, lyder det. Brancheorganisation: Vi har ingen interesse i at levere lidende dyr til kunderne.

Syre er et nødvendigt våben mod fremtidens tarmbetændelser

Skæringsdagen for fravænning uden medicinsk zink i foderet nærmer sig med hastige skridt, og der er udsigt til en af de større udfordringer i branchen. Forberedelsen til fremadrettet forebyggelse og håndtering af fravænningsdiarré er derfor højaktuel. To af branchens rådgivere betragter syre som et hjælpestof, der med sikkerhed vil indgå som en del af løsningen.
Side 1 af 1896 (37908 artikler)Prev1234567189418951896Next