bannerPos

Tysk problemulv i Danmark

08-01-2020 23:40

En tysk problemulv er tilsyneladende gået over grænsen til Danmark. Det drejer sig om hanulven kaldet »GW1430«, som efter en lang række angreb på får i det sydvestlige Slesvig-Holsten var tæt på at få egentlig reguleringstilladelse som problemulv. Men nu oplyser den ansvarlige miljøminister i Slesvig-Holsten, at ulven er i Danmark: 

- Forløbet af angreb før årsskiftet indikerer, at ulven fra Dithmarschen har bevæget sig nordpå og har forladt landet, siger miljøminister Jan Philipp Albrecht til flere tyske medier, oplyser journalist Erik Poulsen, der er redaktør af facebooksiden »Her er ulven i Danmark«.

I Slesvig-Holsten har den tyske problemulv ifølge Erik Poulsen i de seneste måneder stået bag talrige angreb på får. Blandt andet bag ulvesikret hegn. For nogle uger siden begyndte hanulven at bevæge sig mod nord. Seneste angreb på husdyr i Slesvig-Holsten er i Gotteskoog den 29. december. Det er blot et par kilometer fra den dansk-tyske grænse og tæt på Tønder. 

GW1430m's blodige adfærd i Slesvig-Holsten har ført til lukning af en skovbørnehave samt voldsomme protester fra de lokale fåreavlere.

Erik Poulsen påpeger, at en strejfende ulv kan bevæge langt på få dage. 

- Det er derfor ikke kun i Sønderjylland, at husdyrholdere med ude gående dyr har god grund til at være bekymrede. Hvis ulven gik over grænsen den 29. december, kan det i princippet sagtens være den ulv, der har angrebet får to steder i Vestjylland de seneste dage, siger Erik Poulsen.  

 

SLF lander millionoverskud

En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foder til problemfri fravænning og høj tilvækst

Jeppe Sørensen har siden bedriftens start i 2017 fodret smågrisene med Primefeed fra før og efter fravænning. Og selvom han har prøvet alternativer, er han altid vendt tilbage til foderkonceptet.

Kampen om de danske vandløb

Den augustdag i 2018 gjorde Åge Knudsen bare det, han og familien altid havde gjort, når jorden blev for våd. Det skulle have været hurtigt overstået, men involverer nu både politi, kommuner, naboer og advokater.

Faunastriber kan opretholde EU-hektarstøtte på lige fod med efterafgrøder

Landmændene kan så dyrevenlige blomster og planter og stadig få den såkaldt grønne støtte fra EU’s landbrugskasse.

Faunastriber breder sig som ukrudt

Sidste år fordoblede landmænd i Herning-Ikast Landboforening deres areal til at fremme biodiversiteten på dyrkede arealer.

Vi bliver taget alvorligt

Pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture bliver stadig mere udbredt af mange gode grunde, og som virkemidler kan de en masse, som i de kommende år vil fylde meget mere både fagligt og politisk, lød det på FRDK's generalforsamling 27. februar på Fyn.

Højt at flyve, dybt at falde

Jeg bliver nød til at vende aktiemarkedet igen, for anden gang i denne uge. Spredning af Coronavirus har sat gang i et historisk kursfald på de store aktie-index i denne uge og det er ikke slut endnu.

Kombinerer stordriftsfordele med lokal forankring

De seneste år har man jævnligt kunne læse, at TBS Maskinpower med base i Starup ved Grindsted har ekspanderet og udvidet deres salgsområder for henholdsvis Fendt og Valtra.
Side 1 af 1783 (35647 artikler)Prev1234567178117821783Next