Tysk problemulv i Danmark

En tysk problemulv er tilsyneladende gået over grænsen til Danmark. Det drejer sig om hanulven kaldet »GW1430«, som efter en lang række angreb på får i det sydvestlige Slesvig-Holsten var tæt på at få egentlig reguleringstilladelse som problemulv. Men nu oplyser den ansvarlige miljøminister i Slesvig-Holsten, at ulven er i Danmark: 

- Forløbet af angreb før årsskiftet indikerer, at ulven fra Dithmarschen har bevæget sig nordpå og har forladt landet, siger miljøminister Jan Philipp Albrecht til flere tyske medier, oplyser journalist Erik Poulsen, der er redaktør af facebooksiden »Her er ulven i Danmark«.

I Slesvig-Holsten har den tyske problemulv ifølge Erik Poulsen i de seneste måneder stået bag talrige angreb på får. Blandt andet bag ulvesikret hegn. For nogle uger siden begyndte hanulven at bevæge sig mod nord. Seneste angreb på husdyr i Slesvig-Holsten er i Gotteskoog den 29. december. Det er blot et par kilometer fra den dansk-tyske grænse og tæt på Tønder. 

GW1430m's blodige adfærd i Slesvig-Holsten har ført til lukning af en skovbørnehave samt voldsomme protester fra de lokale fåreavlere.

Erik Poulsen påpeger, at en strejfende ulv kan bevæge langt på få dage. 

- Det er derfor ikke kun i Sønderjylland, at husdyrholdere med ude gående dyr har god grund til at være bekymrede. Hvis ulven gik over grænsen den 29. december, kan det i princippet sagtens være den ulv, der har angrebet får to steder i Vestjylland de seneste dage, siger Erik Poulsen.  

 

Læs også