Blandt verdens mest klimaeffektive mælkeproducenter

De første resultater af Arlas klimatjek på gårde viser, at mejerigigantens andelshavere producerer mælk med et af verdens laveste CO2-aftryk.

Efter flere årtier med at have arbejdet for at skabe en mere bæredygtig mælkeproduktion, lader det til at have båret frugt hos Arlas andelshavere. Knapt 8.000 europæiske landmænd i syv forskellige lande har gennemført Arla´s klimatjek, og resultatet af data herfra bekræfter, at Arla´s landmænd er blandt de mest klimaeffektive i verden.

- Vi har foretaget store investeringer i udvikling og implementering af en solid model til måling af klimapåvirkningen fra mælkeproduktion. Det unikke datasæt, som Arlas andelshavere nu har skabt, viser tydeligt, hvilke tiltag der vil reducere vores udledning endnu mere i løbet af de næste ti år. Vi vil bruge denne viden til at øge hastigheden på vores CO2e-reduktioner og vi vil dele vores indsigt og resultater med vores interessenter, så de kan være med til at gennemføre en effektiv omstilling af hele branchen. Det vil skabe enorm værdi for os alle, siger bestyrelsesformand i Arla Foods Jan Toft Nørgaard.

Datasættet viser, at Arla-landmænd ligger lavest i verden i forhold til udledning af CO2e. Gennemsnittet er 1,15 kg CO2e pr. kilo mælk, inklusive lavbundsjorde. De landmænd, der har klaret sig bedst, ligger et godt stykke under 0.9 kg CO2e.

Læs også