bannerPos

Fodringskonsulent: - Ensileringsmidler til majs giver bedre resultater

Majshøsten tegner til at blive god og er så småt gået i gang. Hvis man endnu ikke har taget en beslutning om ensileringsmiddel, opfordrer DLG’s ensileringsekspert, Dorte Bossen, til, at man får gjort det nu.
17-09-2019 07:52
Med ensileringsmidler er det nemt at optimere ensileringsforløbet, så man ikke bare høster mange tons grønmasse, men også får grønmassen konserveret så godt som muligt. Er der ikke allerede truffet beslutning om ensileringsmiddel, så er det på høje tid, lyder opfordringen fra Dorte Bossen, som blandt andet er DLG’s ensileringsekspert.

Stort set alle maskinstationer har finsnittere, som kan dosere ensileringsmiddel. Det vigtige er at få en aftale på plads om, hvordan opblanding og tilsætning af et ensileringsmiddel skal foregå praksis.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Alle medlemmer i Østjysk Landboforening kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Vi skal stå fast, men ikke grave os ned

Det tjener vores interesser bedst, at vi demonstrerer, at vi tager omverdenens bekymring alvorligt, og at vi bestræber os på at holde forbruget af glyphosat nede, skriver Torben Hansen, formand for planteproducenterne i Landbrug & Fødevarer.

Sælg kvien og malk koen en omgang mere

Først i slutningen af anden laktation begynder en ko at give overskud. Derfor vil det ofte kunne betale sig at satse på en laktation mere til de gamle køer frem for at sætte nye ind, vurderer økonomikonsulent.

Offentligheden vildledt om pesticidfund

En historie i flere medier om næsten en fordobling af antallet af boringer med fund af pesticider bygger på manipulation af datamaterialet, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug.

Østjysk Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Når Østjysk Landboforenings medlemmer om få dage modtager den årlige opkrævning, vil den være væsentligt mindre, end den plejer. Alle medlemmer kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Svinenoteringen står stille

Efter sidste uges stigning er denne uges svinenotering uændret 13,80 kroner for grise, mens sonoteringen stiger med 20 øre til kroner.

Svinenotering fortsat på 13,80 kroner

De danske svinepriser står stille i øjeblikket.

Derfor skal du sige nej til målrettede efterafgrøder

De målrettede efterafgrøder er et indgreb i den faglige frihed. Det er virkningsløst, og det belaster klimaet i form af mere CO2. Og så er det ulovligt, skriver Vagn Lundsteen.
Side 1 af 1751 (35014 artikler)Prev1234567174917501751Next