Bomuldsfrø i foderet løfter mælkens fedtindhold
Et amerikansk studie viser, at hele bomuldsfrø i malkekoens foder giver mere fedt i mælken – uden at gå ud over foderoptagelse eller proteinindhold. Mælken er dermed ideel til smør- og osteproduktion.

I et forsøg udført i Penn States stalde producerede køer, der fik en foderration med 15 procent hele bomuldsfrø, 5 procent mere mælkefedt pr. dag end køer, der ikke fik bomuldsfrø. Foto: Colourbox
I et nyt studie har et hold amerikanske forskere vist, at det kan øge både koncentrationen og udbyttet af mælkefedt at supplere malkekøernes foder med 15 procent hele bomuldsfrø. Det fremgår af en pressemeddelelse fra The Pennsylvania State University – også kaldet Penn State.
Hele bomuldsfrø, der har et højt indhold af umættede fedtsyrer og protein, som køerne har brug for til at producere mælkefedt, er et biprodukt fra forarbejdningen af bomuld til fibre.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her